Inici 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 Altres anys Premis Qualitat Enllaços

 

 

 

La Comparsa La Unió porta organitzant el carnaval de l'associació i sortint a les rues del Carnaval de Tarragona des de 1991.

 

Aquests últims anys l'organització del carnaval l'ha dut a terme Manu Barea, que sense ell hauríem tirat la tovallola moltes vegades i no hauríem sortit endavant.

 

Cada cop la comparsa participa en més actes del carnaval, tenim més persones que es volen involucrar en més coses: Entrada a la ciutat del rei i la reina, concurs de disfressa d'or, visita de les comparses regnants a les comparses de carnaval, rua al barri, rua d'artesania, rua de lluiment, enterrament de la sardina, rua a Pallaressos o Perafort... Busqueu el nostre penó o el nostre nom d'entre els participants que segur que ens trobareu.

 

El dissabte de carnaval organitzem la rua al nostre barri Sant Pere i Sant Pau on la carrossa i els comparsers fan les primeres ballades del cap de setmana. Acabant al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau amb xocolata i coca per tothom, concurs de disfresses...

 

Teles, complements i tot alló necessari per confeccionar la disfressa pregunteu a Paqui Álvarez que sempre ho portat tot sota control i hi fica més hores que un rellotje.

 

Del tema del so i llum del carnaval s'encarrega Marcos Maza, encara que a últim moment hi pot haver algun contratemps. Les carrosses també les porta ell, amb l'ajuda de Rafael Fontanet que sempre soluciona tots els fallos que troba.

 

La creadora i professora de les coreografies dels balls de carnaval és Montse Alonso amb d'altres persones voluntàries i amb ganes, Irene Vizcaino i Mónica Sánchez i d'altres comparseres, que cada any ens innoven amb nous passos de ball i cançons que sorprenen a ballarins i espectadors.

 

La nostra maquilladora, encara que no professional, però amb moltra professionalitat, dedicació i imaginació és Aida Maza que, desde dijous que agafa les pintures, no les deixa fins diumenge. Encara que per maquillar tants comparsers i acompanyants sempre hi ha voluntaris que ajuden i fan el que poden: repassar, fer formes, ficar purpurina, portar esmorçar...

 

Una persona molt important també per al carnaval és Diego Martínez ja que ha conduït molts anys la nostra carrossa en les diferents rues en les que participem.

 

Hi ha tantes persones importants en el carnaval de la Comparsa La Unió que la llista no acabaria mai: persones que fan la carrossa, complements de la carrossa, ho lliguen tot amb els generadors, transporten coses amunt i aball, pentinen, fan la disfressa d'or, condueixen el tractor, fan i pujen i baixen el penó, voluntaris que ajuden, fan fotos, cusen, fan o reparteixen la xocolata, busquen els trofeus del concurs de disfresses, ens deixen el lloc per guardar la carrossa.............. i més coses!!!

 

CONTACTE: comparsa_launio@yahoo.es

 

Des de fa uns anys també participem a la Teclatapa amb l'entrepà de calamars junt amb d'altres comparses del carnaval de Tarragona. Aquests dies aprofitem per veure als amics d'altres comparses, riem i parlem de novetats del carnaval de l'any següent... La Teclatapa és un acte que està dins de la programació de les festes de Santa Tecla de Tarragona.

 

Així que per saber més detalls sobre el carnaval us convidem a que entreu en les diferents seccions que corresponen als diferents anys que hem participat.