Inici 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 Altres anys Premis Qualitat Enllaços

 

 

Carnaval 2008 Temàtica AZTECA

 

 

 

 

 

Àlbum de fotos Carnaval 2008

 

La nostra disfressa d'or ha sigut David Vallverdú que ha sabut ficar-se en la pell d'en Rei Julius i regnar molt bé a tota la tribu.

 

 

Cliqueu si voleu verure totes les disfresses del Concurs de Disfressa d'Or del Carnaval de Tarragona 2008.

 

 

La Comparsa La Unió ha participat amb 80 persones als diferents actes de carnaval:

bullet

Rebuda del rei Carnestoltes a càrreg de Disc 45 i reina Concubina a càrreg de Som i Serem de Tarragona 2008 amb el penó de la Comparsa.

 

 

bullet

Concurs de Disfressa d'Or 2008.

bullet

Rua d'artesania a Tarragona on van participar unes 40 comparses més.

 

 

bullet

Rua de barri a Sant Pere i Sant Pau amb posterior xocolatada al centre cívic i concurs de disfresses.

 

 

bullet

Rua de lluiment a Tarragona. Com l'any anterior vam quedar entre les 15 primeres comparses ens va donar dret a participar en aquesta rua.

 

 

bullet

Concurs de Drag Queens. Es va presentar Jordi Vila de part de La Unió quedant en un meritori tercer lloc.

bullet

Enterro de la sardina. La comparsa La Unió es va posar de dol i va acompanyar al rei Carnestoltes en el seu enterrament.

        Seguidament es van entregar els diferents premis del Carnaval 2008 de Tarragona:

bullet

Rei Carnestoltes per 2009 Sinhus Sport

bullet

Reina Concubina per 2009 Aquí hi ha marro

bullet

Disfressa d'Or 2008 Associació de Veïns de Riu Clar

bullet

Premi honorífic a la continuïtat Aquí hi ha marro des de 1990

bullet

Premi honorífic a la participació Salsa Buru amb 105 comparsers

bullet

Premi honorífic a l'anècdota La Ballaruga per la disfressa del gosset

bullet

La Comparsa La Unió va quedar entre els 13 premis a la qualitat exaequo que dóna dret a participar en la rua de lluiment 2009.

 

bullet

Rua de Carnaval a Pallaresos participant també La Ballaruga, Los Duendes i Som dels Pallaresos.

 

 

 

Val a dir que rere una comparsa, una rua, una carrossa, un maquillatje, una disfressa hi ha moltes hores de treball, de disseny, de cosir... Per exemple els torns de maquillatje han anat cada vegada des de les 9:00 del matí fins les 14:00 de la tarda.

 

Hem de dir que hi ha una persona unida a la seva càmera fotogràfica que està present en molts actes que organitza La Unió. Volem agrair a Josep Antoni Rius el seu incansable treball.

 

Volem donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que la Comparsa La Unió hagi dut endavant un any més el carnaval 2008 i... us esperem l'any que ve!

 

 

 

 

CALENDARI

 

 

 

Dimecres 30 de Gener

19:00 Convocatòria de penons de les comparses davant del Teatre Metropol. La Comparsa La Unió anirà amb el seu penó.

 

Dijous 31 de Gener

La Comparsa La Unió participa en el concurs de la Disfressa d'Or de Tarragona 2008.

 

Divendres 1 de Febrer

L'Últim assaig al local de l'associació a les 20:30

22:00 Últimes indicacions de possibles modificacions

22:15 Preparació de les sales del local de l'associació per l'arribada del rei Carnestoltes i la reina Concubina a la nostra comparsa.

23:00 aprox. Arribada del Carnestoltes i la Concubina

23:15 Aperitiu en honor al Rei Carnestoltes i la reina Concubina de Tarragona 2008

 

Dissabte 2 de Febrer

De 9:00 a 13:00 Torns de maquillatge, preguem màxima puntualitat i compliment d'horaris.

17:00 Concentració de tots els comparsers davant de la carrossa al carrer Rovira i Virgili al costat del Parc Central

17:30 Inici de la festa per escalfar motors

18:00 Arrancada de la Rua d'Artesania

 

Diumenge 3 de Febrer

9:45 Concentració de la comparsa davant de La Caixa de Violant d'Hongria

10:00 Arrencada de la Rua de barri

10:45 Arribada al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

11:00 Xoxolatada amb coca popular

11:30 Concurs de disfresses petits, mitjans i adults. Durant el transcurs del concurs, s'aniran repassant els maquillatges per tal d'estar esplèndits per la rua de lluïment.

18:00 Concentració a Hisenda per fer una foto de grup

18:10 Foto de grup. Qui no sigui puntual, no surtirà.

18:15 Anada cap a la carrossa.

19:00 Rua de Lluïment

 

Dimarts 5 de Febrer

20:45 Concentració de les comparses de dol davant del Teatre Metropol. La Comparsa La Unió hi participarà i podreu venir tots els comparsers que volgueu.

 

Dissabte 9 de Febrer

De 9:00 a 13:00 Torns de maquillatge.

17:00 Concentració a Pallaresos davant del Col·legi.

18:00 Rua de Carnaval per Pallaresos. En finalitzar hi haurà un gran pica-pica i disco mòbil.

 

   PROGRAMA D'ACTES

 

 

 

Dimecres 30 Gener: L'entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

 

bullet

19.30 h, Teatre Metropol. Entrada a la ciutat del Carnestoltes XXVII, la Concubina XIV, els Sèquits i concubinats respectius de les comparses Disc 45 i Som i serem, acompanyades de la seva batukada reial Aiguardent Percussió, així com dels penons i estandards de les comparses que hi vulguin participar. No es perdrà el terrabastall la companyia d’espectacles Gog i Magog, amb els seus Freaks, extrets de les atàviques fires ambulants. Itinerari: Rambla Nova, que recorreran amunt i avall, Sant Agustí i plaça de la Font.

 

bullet

20.15 h, plaça de la Font. Rebuda i salutació de la Mascarada de l’Entrada, integrada pel Taller de Dansa Màrmara, seguint l’antic costum dels boters, i actuacions dels Sèquits reials. Col·locació dels penons i estendards de les comparses vora la Bóta.

Tot seguit, investidura del Boter d’Honor 2008. Lliurament al Carnestoltes i la Concubina de la vara de comandament de la ciutat per part del consistori. Sermó del Carnestoltes i la Concubina.

 

bullet

20.45 h, aproximadament, plaça de la Font. Disparada dels vint-i-un morters pirotècnics i Tronada per la Pirotècnia Peñarroja del País Valencià.

Dijous 31 Gener: Dijous Gras

bullet

19.30 h, recinte firal, al costat de Renfe. La Disfressa d’Or, passarel·la amb les disfresses individuals més espectaculars. Obertura de portes: 18.30 h. Entrada amb invitació.

Recollida d’invitacions amb dret a seient numerat a partir de dimecres 30 de gener, a partir de les 11 h al Teatre Metropol, en l’horari de taquilles. Màxim de dues invitacions per persona.

 

bullet

21.30, recinte firal. Segon passi de la Disfressa d’Or. Després de l’extraordinari poder de convocatòria demostrat per les comparses en aquest acte, que va obligar a realitzar una segona funció, enguany ja es programa de bon començament. Obertura de portes: 21 h.

Divendres 1 Febrer: Carnaval dels petits, Tombet i Tomb del Rei i la Reina

bullet

18 h, des del Palau, Teatre Metropol. Represa del Tomb del Carnestoltes, la Concubina, el concubinat, els seus Sèquits i les seves batocades. Tomb a la Rambla Nova i itinerari per les seus socials de les entitats carnestoltenques al centre de la ciutat i barris.

Dissabte 2 Febrer: Rua de l'Artesania

bullet

16.30 h, avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis. Inici de l’arribada de les carrosses participants en la Rua, que quedaran exposades a les 17.30 h.

 

bullet

18 h, des de l’avinguda Ramón y Cajal cap a la Rambla Vella. La Rua de l’Artesania, amb les comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons, la capçalera de foc —Ball de Diables, Drac, Bou i Víbria—, bandes Els Francolins i l’Aula de Música Tradicional de l’Escola Municipal de Música, batocades Aiguardent Percussió i els Sèquits del Rei i la Reina, amb les seves figures al·legòriques. Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la capçalera: avinguda Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.45 h) fins a l’alçada de Sant Agustí (19.30 h), plaça Verdaguer i Rambla Vella fins a Sant Francesc (20 h).

 

bullet

24 h, recinte firal, al costat de Renfe. Cadena Cien i la Comissió del Carnaval presenten la revetlla de Carnaval. Les orquestres Girasol i Tremendos ens faran botar i ballar amb els ritmes més actuals. Serveis de guarda-roba i entrada amb consumició inclosa. A més, concurs de disfresses individuals, per parelles i per grups entre els assistents, que seran visionats entre les 24.30 h i les 2 h. El veredicte s’emetrà la mateixa nit. Premis: diferents lots de cava. Accés gratuït fins a les 24.30 h, fet que només permetrà sortir i entrar novament al recinte de manera gratuïta a partir de les 2 h. Preu a partir de les 24.30 h: 5 €, amb consumició inclosa.

Diumenge 3 Febrer: Rua de Lluïment i Vol del Doctor Mistela

bullet

10 h, des del carrer Violant d’Hongria i fins al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Desfilada de la comparsa de Carnaval de La Unió. Organitza: AV La Unió.

 

bullet

11 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Xocolatada. Organitza: AV La Unió.

 

bullet

11.30 h, Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. Concurs de disfresses. Organitza: AV La Unió.

 

bullet

19 h, des de la Rambla Nova (Font del centenari), fins a Sant Agustí i la Rambla Vella. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina 2008. Els membres de les comparses entraran a la plaça de la Font per la Bocacalle.

 

bullet

20.30 h, aproximadament. Cloenda de la Rua de Lluïment: col·locació dels penons i estendards al balcó de l’Ajuntament i espectacular Vol del Doctor Mistela amb la seva xeringota, des de la façana municipal fins a la bóta monumental.

 Dilluns 4 Febrer

bullet

21 h, Palau, Teatre Metropol. 4rt Concurs de Drag Queens. Inscripcions: tel. 626 751 475 i www.missdragqueen.com. Organitza: Amics de la Part Alta. Patrocinen: Bon Rotllo, cervesa Rosita i enjoysalou. Preu: 3 €.

Dimarts 5 Febrer: Dol, Enterrament i Crema. El Dimarts de Dol més típic de Catalunya

bullet

20.45 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia, els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina —aquest segon, repartint el testament de la Reina— i bandes Els Francolins i Unió Musical.

 

bullet

20.45 h, des de l'Estàtua de Roger de llúria. Tabalada: concentració de timbals, caixes, bombos i altres instruments de percussió per acompanyar el Ball de Diables

 

bullet

21 h, Rambla Nova davant del Palau, Teatre Metropol. Sortida del Ninot i de la Ninota, amb els seus Sèquits i Cremallers, i lliurament del testament del Carnestoltes al notari Llucifer. Itinerari pel carrer Comte de Rius fins a la plaça de la Font.

 

bullet

21.15 h, plaça de la Font. Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

 

bullet

21.30 h, des de la plaça de la Font. L’Enterrament del Carnestoltes amb les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, foc del Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Carnestoltes i la Concubina, Ninot i Ninota, i bandes Els Francolins i Unió Musical. Itinerari: Cós del Bou, Pescateria, la Nau, Misericòrdia i plaça de la Font.

 

bullet

22 h, plaça de la Font. Carnaval gastronòmic. Sopar popular de coca amb recapte i llonganissa.

 

bullet

22.30 h, plaça de la Font. Espectacular castell de focs artificials i crema del Ninot i la Ninota dins la Bóta: diables, bèsties i Pirotècnia Peñarroja. Encesa de la Bóta per part dels Cremallers.

 

bullet

23 h, plaça de la Font. Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels premis, penons i cremallers: primer premi, segon premi i tretze tercers premis ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.

 

bullet

23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma: Campaners de la Catedral.

 

 

Aquí mostrem diferents vídeos: un d'assaig al gimnàs i els altres d'assaig en filera al pati de les tres cançons que ballem per aquest carnaval 2008 a Tarragona.