Qui som? Història Junta Local obres Horari Com arribar?

Història de "La Unió"

 

A les 20 hores del dia 8 de març de 1991 es van reunir 10 persones al local de l’edifici Paraguay B, baixos 2-3.

L’objectiu d’aquesta reunió va ser constituir una associació de caràcter civil, sense ànim de lucre amb personalitat jurídica i amb plena capacitat d’obrar per si sola, sent la seva finalitat fomentar la convivència a l’entorn urbà i rural per mitjà d’activitats: cíviques, culturals, formatives, recreatives, de condicions sanitàries i de medi ambient; tot això amb dret d’associació segons articles de la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

En aquesta reunió es va constituir l’associació denominada “LA UNIÓ, Asociación de Propietarios y Vecinos de la Zona Norte”. El domicili social es va establir a l’edifici Paraguay B, baixos 2-3 de Sant Pere i Sant Pau. Es van aprovar els estatuts de l’associació i també es va elegir la primera junta directiva constituïda per: President Francisco Morales de Mingo; Vice-president José Cordón Benavidez; Secretari Vicente Agustín Peña Gámez; Tresorer Ramón Francisco Sabaté Ferrús; Vocals Teresa Porqueras Monguió, Angel Menchero Vargas, Francisco Moscoso González, Juan Pérez Melgarejo, José Luis Bustos Trujillo, Manuel López Rodríguez.

La sol·licitud d’inscripció al registre d’entitats es va fer al juliol de l’any 1991 amb 412 socis inicials.

Des de llavors han passat moltes persones per la junta directiva de l’associació, i com no ens volem deixar ningú, perquè tothom ha sigut important a la història de l’associació, queden escrites en ordre d’aparició:

José Cosano, Benito Moreno, Manuel López, José Tinodo, Miguel Heredia, Jordi Bové, Mª Teresa Morales, Mari Carmen Velasco, Antonio Bueno, Raul Varela, José Mª Contijoch, Joana Bonfill, Mª Magdalena Torné, Marcelo Bages, Pilar Fortacín, Jesús Jurado, Diego Martínez, Mari Luz Fernández, José Acidres, José Luís Hidalgo, Alejandro Fernández, Benjamí Pelejà, Joaquim Velasco, Salvador Torres, Josep Mª Bonet, Jordi Secall, José Miguel Delgado, Francisco Reche, Francisco Blanca, Ferràn Milà, Cristian Torres, Xavier Campoy, Concepción Rodríguez, Esteban Lorenzo, Antonio Rodríguez, Manuel Barea, Ángeles Santos, Mariana Jodar, Raquel Cosano, Blanca Aida Medina, Mònica Sánchez, Aida Maza, Marcos Maza, David Olivenza, Jesús Peña, Raquel Sánchez, Llorenç Alabart, Amat Callén, Rebeca Moreno, Eva Roselló, Tomàs Rafael Sentís, Ariadna Alabart.

Fins quedar la composició actual de junta directiva des de l'abril de 2013.

Al maig de l’any 1993 l’Ajuntament de Tarragona va cedir a l’associació els locals 3 i 4 als baixos del bloc Perú (que inicialment van ser cedits a l’Ajuntament per la Cooperativa d’habitatges de Sant Pere i Sant Pau) per ser destinats a local social de l’entitat.

L’any 1997 es va iniciar el conveni de col·laboració de l’associació amb el centre cívic del barri participant amb activitats organitzades en aquest espai.

Al desembre del 2000 l’Ajuntament va cedir el quartet traster del bloc Perú a l’associació per servir de petit magatzem.

El 25 d'octubre de 2010 van començar les obres de rehabilitació i millora del local. Finalment, i rere molt esforç de tots els col·laboradors de l'associació, vam inaugurar el local el 9 d'abril de 2011. Es va fer un rentat de cara i ara és un local molt més modern, esperem que duri molts anys!

L'any 2011 l'associació compleix 20 anys de vida. Per aquest motiu al pregó de les festes de Santa Tecla organitzades per l'associació, es va reproduir un vídeo de fotografies i es va fer un homenatge a tots els presidents i persones importants durant aquests anys per l'associació.

Video 20 anys

Homenatge 20 anys La Unió

D'esquerra a dreta i primer dempeus: Diego Martinez, Mariana Jodar, Jose Cosano, Josefina Sales, Francisco Moscoso, Mª Teresa Morales, Jose Cordon, Fancisco Morales, representant de Pili Fortacin i Marcel Bages, pregoner Alejandro Fernandez.

Baix acotxats: Benjami Peleja, Conchi Rodriguez i l'actual president Manuel Barea.

Ens va faltar homenatjar a Jesus Jurado i Angelines Santos que son masa modestos per sortir davant de tothom però que treballen molt per l'associació.